2011. október 12., szerda

Ruhára Swarovski Elements vagy Preciosa kristály strasszkövet válasszak?

Ez attól függ.

Fontosnak tartom a jó minőséget és ha valamit csinálunk, akkor az legyen a lehető legjobb. Ezért forgalmazom a csiszolt kristályok közül a világelső, szerintem a legjobb minőségű Swarovski Elements strasszokat / kristályokat.

Nagyon sok cég gyárt már strasszköveket és rengeteg nagyon vegyes minőségű termék jön be az országba, elsősorban Kínából, a Swarovski Elements termékek árának akár a töredékéért.

Ezek közül azonban sok nem Ólomkristály, hanem préselt üveg, vagy ami még gyengébb minőségű, valamilyen műanyag, ami messze nem csillog olyan szépen, mint az eredeti Swarovski Elements strasszkő.

A minőségi strasszok mind ólomkristályból készülnek és géppel csiszoltak!

Sajnos nem mindenki tudja megfizetni a legjobb minőséget, főleg, ha több ezer kristályra van szükség, ezért is kezdtem el alternatíva után keresgélni.

Amit jó szívvel tudok ajánlani az a cseh gyártású Preciosa márkájú kristály.

A cég logója mellett a következő felirat található: Preciosa - The Masters of Crystal
vagyis: Preciosa - A kristály mesterei

Ez nem is teljesen szerénytelen, mivel 300 év tapasztalat áll a cég mögött, ami a minőségen is meglátszik.

Egyre több profi táncos is ezt válassza, a cég több rendezvényen is képviseli magát.



A cseh kristályok ugyanúgy ólomkristályokból készülnek, mint a Swarovski Elements strasszkövek, géppel csiszoltak és szintén magas az ólomtartalmuk (ez egy fontos tulajdonság a csillogás miatt), csupán 2-3 % -kal alacsonyabb a Swarovskinál. A fő különbség a csiszolásban rejlik. Míg a Swarovski kristályok 14 lapra csiszoltak, a cseh kövek 12 lapra csiszoltak. Ennek ellenére nagyon szépen csillognak.

Tehát minőségben valóban első osztályt gyárt a Preciosa cég. Ennek természetesen meg van az ára is. Vagyis ezt sem tudom fillérekért adni, az általam kínált eladási ár körülbelül 10-15 % alacsonyabb, mint a Swarovski Elements strasszoké.

Ha sok strasszra van szükség, például ruhára, akkor azonban már jelentős árkülönbség jöhet ki.
Az árlistát vizsgálva a legjelentősebb árkülönbség a nagyon kedvelt Aurore Boreale (színjátszó) színű bevonatú kristályoknál tapasztalható. 

Például: ss20 -as méretben a ragasztható Swarovski Elements strassz ára 100 db -os csomagban 17 Ft/db a Preciosa kristály strassz 14 Ft/db. Ezért nem is tartok minden színt készleten a ragasztható Preciosából, csak a Crystal és az Aurore Boreale színeket, mivel itt lehet a legnagyobb a megtakarítás.

A többi színnél szerintem érdemesebb a Swarovski Elements kristályt választani, mert a lehetséges pénzmegtakarítás nem túl jelentős.

Ha azonban (nagyobb mennyiségben) lenne szükség más színre, akkor szívesen adok árajánlatot és megrendelem. Az átfutási idő: körülbelül 8 munkanap.

Preciosa színskálája:


A termékek megtekinthetőek a http://www.strasszkiraly.hu oldalon.








1 megjegyzés:

  1. Érdeklődnék,hogy menyasszonyi ruhára,hogy lehet rögzíteni a strasszkövet ahhoz hogy tartós is legyen?Köszönöm előre is válaszukat!

    VálaszTörlés