2011. május 18., szerda

Miről ismerhető fel, hogy eredeti-e a Swarovski strasszkő?

Saját tapasztalat, ajánlás, hogy mire figyeljünk. Az egészen apró strasszoknál, mint pl. ss3 (1,4 mm) és ss5 (1,8 mm) méretnél elsősorban a kristály csillogásából és az alsó fólia speciális matt szürkeségéből (sötétebb, közép szürke), SIMA FELÜLETÉBŐL (van néhány jobb utánzat, azoknak recésebb a felülete) lehet megállapítani. Ez csak a ragasztható kristályra igaz, a vasalható a strassz hátuljára felvitt - hőre olvadó ragasztótól - rücskös, sokkal sötétebb!



A leggyengébb utánzatoknak, plexi köveknek pedig alufóliaszerűen csillogó az alja. Az eredeti Swarovski strasszoknak (2028 Xilion Rose típus) nagyító alatt látszik a 14 lapra csiszolt felülete - ez a nagyobb, ss20 méretű köveknél akár szabad szemmel is megfigyelhető, megszámolható. Mivel a Swarovski strasszok gépi csiszolásúak, ezért egy méreten belül csak minimális méretbeli eltérés lehet az egyes kövek között (magasságban, szélességben).  Hamarosan már csak az új csiszolású strasszok lesznek forgalomban, legalábbis nálam, ez a 2058 Xilion Rose Enhanced, amely még szebben csillog, mint a korábbi változata. Erről bővebben itt a blogomban olvashatsz. Egy kép az új strasszkőről:



A strasszoknál, gyöngyöknél, egyéb Swarovski kristályoknál is fontos az élekre figyelni, azoknak egy pontban kell összefutniuk és nagyon pontosan illeszkedniük.

Egy másik, trükkösebb módszer, ha mondjuk megkérdezzük az eladót, hogy tud-e gyári csomagot (1440 db) is szállítani a kis, egyedi kiszerelés helyett pl. 10 % -kal kedvezőbb áron. Ekkora kedvezményt általában minden kereskedő meg tud adni, hiszen nem kell leszámolni és csomagolni.

Az eredeti 1440 db-os gyári csomag így néz ki, megvásárolható a webshopban.
Ára, postaköltséggel, akár utánvétes fizetési móddal: 10.990 Ft


Röviden a vasalható (Hot Fix) strasszkövekről. Ezek ugyanúgy néznek ki, mint a ragasztható strasszkövek, egyedül a hátlapjuk az, ami sokkal sötétebb és rücskösebb, a hátlapra felvitt ragasztótól.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése